Ajatuksena ringeten Suomen Cup

11.03.2019, NoU SM

 

Pitkin vuotta pelataan eri lajien Suomen Cup -sarjoja. Niistä uutisoidaan ahkerasti ja niistä puhuttaessa herää aina kiinnostus, että olisiko meilläkin mahdollisuus tällaiseen? Ainakin ajatuksena ringeten Suomen Cup on mielenkiintoinen. Pohdittiin porukalla, mikä motivoisi joukkueita lähtemään mukaan ja seuraavaksi muutama ajatus siitä.

 

Ringetessa on yleisenä ”vaivana” pelien vähyys. Pelit ovat kuitenkin lajitaitoja parhaiten kehittäviä tapahtumia ja niiden takiahan lajia yleensä harrastetaan. Suomen Cupin mukana tulisi halukkaille joukkueille lisää pelejä ja mahdollisesti jopa uusia vastustajiakin.

 

Mukaan Suomen Cup -sarjaan voisi lähteä kaikki aikuisten tasoilla pelaavat joukkueet. Tämä lisäisi pelejä myös harrastesarjalaisille. Ykkössarjassakin on tällä hetkellä aika vähän pelejä ja sinnekin tämä pelien lisäys voisi tehdä hyvää. Cupin voisi järjestää siten, että ensimmäisillä kierroksilla mukana olisi esimerkiksi vain harraste- ja ykkössarjajoukkueita, ja SM-sarjajoukkueet aloittaisivat pelit vasta toisella kierroksella.

 

Suomen Cup -sarjaan voisi myös koota omia joukkueita. Esimerkiksi vanhat pelaajat voisivat pistää joukkueen pystyyn ja lähteä kokeilemaan miltä pelaaminen taas tuntuu ja mihin asti rahkeet riittävät. Suomen Cupin pelaamisen voisi ajoittaa syyskaudelle. Aloitettaisiin hyvissä ajoin elo-syyskuussa ja lopetettaisiin viimeistään joulukuussa. Näin pelit toimisivat samalla harjoitusotteluina ja toisi mukavaa motivaatiota alkusyksynkin touhuihin.

 

Finaalin palkintona olisi osallistumismaksuista kerätty rahasumma. Ringette on kallis laji ja jokaiselle joukkueelle tämäkin lisätienesti tulisi varmasti tarpeeseen. Voittopotti toimii myös hyvänä motivaationa ja lisäkimmokkeena lähteä mukaan.

 

Lisää kommentti

Kuvavarmenne

Kuvavarmenne