Terveiset Savosta!

04.03.2019, LL-89 SM

  

Vielä tulevana viikonloppuna pelataan runkosarjan viimeiset ottelut ennen välierien alkua. Joillakin joukkueilla runkosarjan viimeinen ottelu voi olla kauden tähän astisista otteluista tärkein, mutta meillä välieräpaikka ja vastustaja on selvillä valmiiksi. Meille lauantain ottelu toimii enemmänkin hyvänä kenraalina välieriä ajatellen.

 

Välieräpaikka tämän kauden alussa ei ollut meille todellakaan itsestäänselvyys. Kun pelaajien asuinpaikkoina on Lapinlahtea, Joensuuta, Lahtea, Järvenpäätä, Keravaa, Forssaa, Suonenjokea, Kangasniemeä ja Kuopiota, niin voi siitä päätellä, että yhteiset reenimäärät ovat meillä minimissä. Joku ei pelaa juuri vieraspelejä, joku ei kotipelejä. Joku pelaa silloin tällöin. Jollain on aina pelireissulla mukana alle puolivuotias lapsi. Välillä joukkueenjohtajasta tulee pelin ajaksi lapsenvahti. Muun muassa näistä aineksista on kuitenkin syntynyt ihan kiitettävä soppa! Siitä kertoo tämän hetkinen runkosarjan sijoitus nro. 3.

 

Tällainen soppa ei pitkään porisisi tosikkojen sitä hämmentäessä. Savolainen ”lupsakkuus” on asia, johon kanssamme oppii vaikka tahtomattaan, ihan vahingossa. Savolaisen viisauden ”Naara itelles ennen kun muut kerkiää.” avulla pärjää kanssamme jo pitkälle. Meillä tullaan ja mennään välillä vähän melkeinpä miten huvittaa. Meillä ei turhista ns. ressata. Jokainen saa tehdä omia valintoja vapaa-aikansa suhteen, eikä niitä valintoja tuomita. Osa asioista tehdään vähän sinne päin moneen muuhun joukkueeseen verrattuna. Jos meillä olisi käytössä kuuluisa sakkokassa, saisimme käydä jo pikkujouluina viikonloppureissun keski-Euroopassa. Kuitenkin, teemme selvästi edelleen ne tietyt tärkeät ja merkitykselliset asiat oikein, sillä olemme taas kiinnittäneet paikkamme välierissä.

 

Joukkuehenki on tästä vaikeasti koottavasta palapelistä huolimatta kehittynyt nousujohteisesti aivan itsestään, asialle varsinaisesti mitään tekemättä. Ja tietenkin välierä-fiilis tulee sitä vielä vahvistamaan astetta tai paria korkeammalle ilman sen suurempaa hypetystä.

 

Toivotan näiden lätinöiden päätteeksi ihanaa kevään jatkoa just sulle, joka luet tätä tekstiä! 

 

Maiju Ruotsalainen, LL-89 Say Cheese

 

Lisää kommentti

Kuvavarmenne

Kuvavarmenne