Joukkueiden rakentaminen uuteen kauteen

04.02.2019, Lukko BSM

 

Taas on se aika vuodesta, kun käännetään katseet jo ensi kauteen. Tuntuu aikaiselta, koska kuluvan kauden tärkeimmät pelit ovat vielä edessä. Uskon, että tämä aihe tuottaa keskustelua läpi seurojen ja siksi ajattelinkin, että olisi syytä kirjoittaa tästä.

 

Seuratasolla joukkueiden suunnittelu ja rakentaminen aloitetaan vuoden vaihteessa, näin ainakin meillä Raumalla -ja kuulopuheiden mukaan myös muualla. Yksinkertainen syy tähän taitaa olla pelaajien määrä. Jos pelaajia on vähän ikäluokkaa kohti, on tärkeää saada tietoon, kuinka paljon pelaajia on seurassa mihinkin joukkueeseen. Tämän pohjatiedon valossa seura tietysti suunnittelee, mitkä joukkkueet se pystyy perustamaan. Ongelmia alkaa tulla heti, kun on vaara, että pelaajamäärä omassa seurassa ei ole riittävä ja joukkueen muodostaminen ei ole varmaa.

 

Tahtoisinkin herättää keskustelua, miten jatketaan, jos omat pelaajat eivät riitä ja halua joukkueen perustamiseen silti on? Lähdetäänkö soitellen sotaan ja yritetään haalia itselle riittävästi pelaajia, ajattelematta muita?

 

Seurataso on mielestäni oikea ratkaisu, kun puhutaan pelaajien siirtymisestä toiseen seuraan. Siirtymisessä  ei itsessään ole mitään väärää, vaan siinä, miten asiat hoidetaan. Mielestäni olisi tavoiteltavaa, että seurat keskustelisivat pelaajista ja heidän mahdollisista siirtymisistä yhdessä. Olisiko mahdollista, että oma seura olisi pelaajan kanssa puheissa siirtoasiasta ensin ja sen jälkeen vasta uusi seura? Uskoisin, että näin vältyttäisiin monelta ikävältä asialta ja kaikkien toimijoiden välit pysyisivät parempina.

 

Mielestäni seurojen avoin keskusteluyhteys on tärkeää ja siihen tulisi pyrkiä. Seurojen tulisi pitää yhteisiä palavereja, joissa käydään asiat läpi oikeassa valossa sekä sovitaan toimintatavat ja pelisäännöt. Olisi myös hienoa, jos pystyttäisiin katsomaan kokonaisuutta ja miettimään jopa alueellisesti lajin hyvinvointia eikä vain oman seuran etua.

 

Hyvää loppu kautta ja sujuvaa uuden kauden suunnittelua,

Johanna Sarasmäki jj
Lukko Ringette BSM

 

Lisää kommentti

Kuvavarmenne

Kuvavarmenne