Rakkaudesta lajiin, harrastetaan yhdessä

29.10.2018, RNK Flyers SM

 

Kuten aikaisempinakin kausina, tänäkin kautena haluamme osallistaa seuramme junioreja yhä enemmä yhteiseen toimintaan.
Muistamme omista juniorivuosistamme yhteistoiminnan olleen tärkeä osa kasvamista lajiin ja haluamme jatkaa sitä myös nyt itse ollessamme esikuvina junioreille.

 

Seurassamme on useana vuotena harjoitettu kummipelaajatoimintaa junioreille ja olemme viikottain käyneet vierailemassa heidän jäävuoroillaan.
Olemme järjestäneet haasteotteluita juniorien ja SM-joukkueen välillä. Tapahtumiin kuuluvat luonnollisena osana kummin ja kummipelaajan yhteiskuvat, sekä joukkueiden yhteiskuvat.
Seura on järjestänyt vuosittain kesäleirin, jossa SM- joukkueen pelaajat ovat toimineet ohjaajina. Ohjaajana toimiminen kehittää myös ohjaajaa. Opettaessasi toisille opit itsekin.
Junioreilla on ollut tapana järjestää erilaisia tapahtumia leireilystä jäädiskoiluun. Tänä vuonna odotamme innolla järjestämäämme seuran yhteistä pikkujoulutapahtumaa ja toivommekin näkevämme paikalla sankoin joukoin nuoria lupauksia.
Yhteistoiminta eri ikäluokkien välillä on palkitsevaa molemmille osapuolille ja siksi kannustamme kaikkia seuroja panostamaan junioritoimintaansa!

 

On meistä itsestämme kiinni miten kasvatamme tulevaisuuden tähtiä. Voimme kasvattaa junioreitamme ymmärtämään, että kilpailu käydään kaukalossa ja kaukalon ulkopuolella voidaan olla kavereita ja heittää läpyt, myös vastustajan pelaajille.

 

Toivottavasti myös ihmiset löytäisivät halleihin katsomaan tätä loistavaa peliä. Mikään ei tietenkään tapahdu itsestään ja kovasti täällä Raisiossakin koitetaan panostaa siihen. Raisiossa trendi on ollut pikemminkin laskeva, vaikka joukkue on pelannut korkealla tasolla vuodesta toiseen. Töitä asian eteen tehdään. Katsojaa, joka ei ole koskaan käynyt ringetteottelussa, ei ole sinne helppo saada. Yleensä katsomossa on pelaajien tutut ja sukulaiset. Olisi mukavaa nähdä enemmän junioripelaajia peleissä.

 

Näkyvyyttä tarvitaan ja hyvänä esimerkkinä on jo joukkueet, jotka jakavat pelejään Youtubessa. Ringette Highlights videoita voisi useampi joukkue laittaa vaikka youtubeen. Esim. otteluista 5 min koosteita, joiden avulla esim. joku uusi katsoja voisi vaikka halliin innostua tulemaan. Yhteistyötä tarvitaan tässäkin osiossa. Pelien kuvaamista ja materiaalin jakoa, sekä klippien jakoja. Toimijoiden puuttuessa tämä asettaa toki haasteita, mutta oikealla asenteella mahdollista. Vaihtuvuus on ollut meilläkin suurta ja nuorennusleikkaus vie aina aikansa. Samalla se on raikas tuulahdus uutta intoa ja uusia nousevia kykyjä ringettetaivaalle.

 

Ja muistetaan antaa läpyt pienille tähdille pelien yhteydessä.

 

RNK Flyers

 

Lisää kommentti

Kuvavarmenne

Kuvavarmenne