Vieraskynä

Kohti uusia haasteita

24.12.2018, Hyvinkää BSM

 

Tähän kauteen lähdimme lähes samalla joukkueella kuin viime vuonna, muutamia pelaajamuutoksia lukuunottamatta. Nyt kun viimeinenkin pelaaja on saatu ”sairaslomalta” mukaan jäälle, joukkueemme kokoonpano on 13+2. Lisäksi olemme saaneet joihinkin peleihin pelaajia lainaan seuramme edustus- sekä C-joukkueesta.

 

Viimekaudella jäimme harmittavasti BSM-sarjassa viidennelle sijalle, joten kaikille oli jo kauden alussa selvää, että tällä kaudella tavoitteet ovat korkealla. Aloitimme kauden kesätreeneillä ja yhteisiä treenejä meillä oli 3 kertaa viikossa. Juhannuksesta elokuun alkuun meillä oli omatoiminen jakso ja jäälle palasimme elokuun alussa.

 

Ennen sarjan alkua pelasimme kolme harjoituspeliä ja hioimme kuvioita kuntoon tulevaa alkusarjaa varten. Sarjapelit lähtivät meidän osalta todella hyvin käyntiin ja pahemmilta loukkaantumisilta ollaan toistaiseksi vältytty. Vaikka pelimme alkoi alkusarjan loppupuolella vähän takkuilemaan, selvitimme tavoitteidemme mukaisesti tiemme SM-sarjaan.

 

Nyt olemme ottaneet oppia virheistä ja lähdemme uudella ilmeellä haastamaan kovia joukkueita SM-sarjaan. Odotukset ovat korkealla ja tiukkoja pelejä on luvassa. Olemme kuitenkin valmiita taistelemaan tavoitteemme eteen.

 

Tsemppiä kaikille joukkueille tuleviin peleihin ja rauhallista joulua!

 

Hyvinkää Ringette B

 

0 kommenttia Katso tai kommentoi »

Vallis gratiae - Armonlaakso

24.12.2018, VG-62 BSM

 
Joulu kolkuttelee ovella ja B-nuorten jatkosarjat ovat pyörähtäneet täydellä tohinalla käyntiin. Aurinkoinen Naantalin joukkue on taistellut jo neljä peliä uutta sarjaa, kääntäen tämä tarkoittaa pelikautta olevan jäljellä kahdeksan matsia. Kuulostaako jonkun muunkin mielestä hieman vähältä? Toki on mahdollista jatkaa kautta parin ottelun verran pudotuspeleissä, jos sininen alkaa löytää tiensä verkkoon hieman aiempaa tehokkaammin… Sarjaohjelmaa ohjaavat maajoukkueleirit, Tie Huipulle -tapahtuma, hiihtoloma ja moni muu asia, mutta itse ainakin pohtisin aikatauluja hieman uudestaan. Kevät on kuitenkin pelinaisten juhla-aikaa eikä ole kovin tarkoituksenmukaista, jos sarjasijoitukset alkavat pääpiirteittäin olla selvillä tammikuun ensimmäisenä viikonloppuna.

 

Toinen asia sarjaohjelmaan liittyen on itselle entuudestaan tuntematon pelipäivien vaihtoralli, joka alkoi välittömästi ohjelman ilmestyttyä tulospalveluun. Kaikki tietysti vaihtavat pelipäiviä yhteistyön hengessä, ainakin niin kauan kuin omalle joukkueelle parhaiten sopiva ohjelma on saatu aikaiseksi. Tämä on toki hyvin ymmärrettävää, mutta toisaalta urheilullinen ratkaisu on silloin kaukana, kun joukkueet pelaavat eri määrän pelejä ns. ykköskorin pelaajilla.  Eikä tämä ole pelkästään laatukysymys, vaan myös määräongelma, kun ainakin meidän nurkilla joukkueet ovat harmillisen pieniä.

 

Meidän alueesta puheen ollen, tälle kaudelle puristettiin muutaman vuoden tauon jälkeen B-joukkueet sekä Naantaliin että Raisioon. Tämän seurauksena molemmat joukkueet jäivät tosiaan hieman pieniksi, mutta palkintona saatiin aikamoinen paikallisottelu alkusarjaan. Jännitys oli huipussaan sekä kentällä että katsomossa, mutta reilun pelin hengessä saatiin matsi päätökseen ja meidän onneksi mustakeltaiset olivat lopulta potkun verran vastustajaa etevämpiä. Kerttulan lehtereillä oli reilusti toista sataa katsojaa ja verkko vinkui molemmissa päissä oikein huolella. Ringetteviihdettä parhaasta päästä! 

 

Ringette on ihan superhieno laji pelata ja harrastaa, mutta tulevaisuudesta kannattaa kyllä olla aidosti huolissaan. Aloittavien ringettekoululaisten määrä pitäisi pystyä moninkertaistamaan, jotta lajin elinvoimaisuus säilyy ja kehittyy. Tässä tehtävässä seurat ovat tietysti avainasemassa ja niissä on varmasti huomattu, että toimistolla on lämmin ja jäähallissa on kylmä. Siitäkin huolimatta jälkimmäisessä pitäisi viettää enemmän aikaa ja hakea paikallisista kouluista sekä eskareista tytöt kokeilemaan ringetteä. Lajin harrastamisen perinteet eivät synny hetkessä, vaan se vaatii kovaa ja pitkäjänteistä työtä. Joka kerta kun käy Laitilan jäähallissa, ei voi muuta kuin ihmetellä ja samalla arvostaa hallin katossa roikkuvien nuorten mestaruusviirien rivistöä. Pitäjässä kun asuu ainakin minun tietojeni mukaan vähemmän porukkaa kuin vaikka Turussa. Ilmeisesti siellä osataan jotain muutakin kuin harjoittaa kananmunatuotantoa ja menestyksekästä panimotoimintaa. Ringetteperinteitä ja mestaruusviirejä löytyy toki muualtakin, mutta työntekoa ei sovi kenenkään unohtaa.

 

Toivotan kaikkea hyvää ringetelle ja erityisesti seuroissa vapaaehtoisina toimiville valmentajille, huoltajille sekä muille seuratoimijoille. 

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

 
VG-62 Ringette B
Sami Pere
joukkueenjohtaja    

 

0 kommenttia Katso tai kommentoi »

Tervehdys Lahdesta!!

17.12.2018, Lahti BSM

 

Kausi alkaa olla jo puolessa välissä ja tuntuu että juurihan kausi aloitettiin pelien osalta. Nopeasti aika menee.

 

B-joukkueen kausi aloitettiin kesätreeneillä jo toukokuun ensimmäisten viikkojen aikana ja jäälle mentiin heinäkuun lopussa.

 

Joukkueen runko muodostuu pääosin viime vuoden C-joukkueen -02 syntyneistä pelaajista joista suuri osa on aloittanut ringeten jo Lahden F- junnuista ja tämä sama ryhmä on edelleen kasassa. Viisi tyttöä tulee Heinolasta ja kaksi Orimattilasta. Viime vuoden B:n -01 pelaajia on kolme tyttöä joukkueessa. SM-sarjaa pelaavasta joukkueesta meillä on käytettävissä mahdollisuuksien mukaan myös muutamia -01 syntyneitä pelaajia.

 

Tavoitteena kauteen ja alkusarjaan lähdettäessä oli päästä pelaamaan jatkopelit ylemmässä jatkosarjassa ja siinä onnistuimme mainiosti sijoittumalla viidenneksi. Nyt on sitten kovia peliä edessä ja sehän se onkin mitä haetaan.

 

Yksi asia mikä pistää miettimään on, miten saataisiin kautta jatkettua niidenkin joukkueiden osalta jotka eivät ole neljän parhaan joukossa. Niiden kausi loppuu jo maaliskuun alkupäivinä. Olisiko pelejä pelattava hiukan harvemmin vai mikä olisi sopiva ratkaisu?

 

Toinen mietinnän juttu on, että finaalit voitaisiin pelata vaikka paras kolmesta niin ei yhden pelin merkitys korostuisi liikaa.

 

Nyt meilläkin alkoi kolmen viikon joulutauko pelien osalta, mutta treenataan joulun pyhiä lukuun ottamatta normaalisti kolme kertaa viikossa ja ollaan valmiina, kun pelit taas alkaa 5.1.-19

 

Lahti Ringette B toivottaa kaikille Hyvää ja Rauhallista Joulunaikaa!!

 

0 kommenttia Katso tai kommentoi »

Uusia tuuli valmennuksessa.

10.12.2018, Blue Rings SM

 

Joukkueemme kokoonpano on kokenut muutoksia viime kausina pelaajien osalta, mutta tälle kaudelle myös valmennustiimi uudistui kokonaisuudessaan. Päävalmentajaksi saimme uuni tuoreen ammattivalmentajan tutkinnon suorittaneen Lotta Hallanaron. Lotalla on vankka kokemus juniorivalmentamisesta mm. nuorten maajoukkueessa. Halusimmekin vähän kuullostella mitä Lotalle on herännyt mieleen ensi kosketuksesta SM-sarjan valmentamiseen.

 

Haastavinta SM-sarja joukkueen valmentamisessa:
Pidän haasteista. Olemme saaneet rakennettua valmennustiimin täydentämään toistemme osaamista. Itselläni ei ole pelaajana SM-sarja kokemusta ringetessä, joten ammennan taktisen puolen osaamista koko ajan lisää. Koen osittain haasteena ajankäytön. Haluaisin paneutua valmennustyöhön enemmän. Ihanteellisessa tilanteessa pystyisin antamaan yksilötasolla pelaajille vieläkin enemmän eväitä psyykkisessä valmennuksessa.


Suurimmat erot juniori ja SM-sarja valmentamisessa:
Koen valmennuksen isossa kuvassa hyvin saman tyyppisenä. Tärkeintä on miten kohtaat ihmiset ja olet heidän kanssaan läsnä joukkueen arjessa. Tämä ei riipu pelaajien iästä tai taitotasosta. Toisaalta eroa on toki siinä, miten pelaajat haastavat myös minua pohtimaan omaa valmennustani ja joukkueen peli- ja toimintatapoja. Aikuisten kanssa pelaajalähtöisiä ideoita uskalletaan ilmaista enemmän. Tämä on antoisaa, koska koen, että opin itsekin koko ajan lisää ja pääsen kehittymään valmentajana.

 
Mukavinta SM-sarja vastuuvalmentajaksi siirtymisessä:

Painopiste siirtyy hyvinkin vahvasti psyykkiseen valmennukseen pelaajien kokemuksen ja taitotason ollessa jo pidemmällä. Nautin keskusteluista ja toisaalta yhdessä tekemisestä, jolloin myös osin pelaajia vastuutetaan pelitavan suunnittelussa ja henkilökohtaisten ratkaisujen tekemisessä pelin sisällä. Uudessa seurassa olen päässyt tutustumaan uusiin ihmiseen ja luomaan uutta, ”meidän joukkueen pelitapaa”, koska joukkueen organisaatio on rakennettu uudelleen.

 
Tavoitteet valmentamisessa ja missä haluat kehittyä:
Siirtyessäni SM-sarja valmentajaksi, olen päässyt kehittymään toisella ammattiurallani - valmentajana. Ammattivalmentajan tutkinto loi pohjan valmentajana kehittymiseen. Nyt voin viedä oppimaani käytäntöön. Olen kiinnostunut ihmisläheisestä työstä, jossa pääsen pohtimaan miten parhaiten tukea pelaajien edistymistä peliurallaan. Haluan kehittyä kaikilla mahdollisilla osa-alueilla edelleen - erityisesti psyykkisessä valmennuksessa.

 

Mukavaa joulunodotusta kaikille ja tsemppiä peleihin !
Blue Rings SM

 

0 kommenttia Katso tai kommentoi »

Tunnistatko tunteesi?

03.12.2018, Haukat BSM

 

Lajitaitojen kehittämisen lisäksi kauden teemana on ollut henkisten voimavarojen tunnistaminen ja suuntaaminen asioihin, joihin voimme pelaajina ja toimihenkilöinä itse vaikuttaa.

 

Innostus, epäusko, pettymys, viha, ilo, kunnioitus, jännitys, uteliaisuus, väsymys, kiitollisuus, onnellisuus, tyytyväisyys, luottamus. Tunteiden tunnistaminen ja niistä keskusteleminen on lisännyt joukkueessa avoimuutta ja ymmärrystä joukkuekavereiden, valmentajien, toimihenkilöiden, vastustajien ja tuomareiden toimintaan.

 

Varsinaisten tulostavoitteiden sijaan olemme asettaneet tunnetavoitteita ja huomanneet, että tunnetavoitteiden toteutuessa yleensä myös pelillinen tulos on ollut hyvä!

 

Meidän joukkueen pelit jatkuvat SM-sarjassa, josta tulee alkusarjan perusteella todella mielenkiintoinen ja tasainen. Heittäytymällä hetkeen ja löytämällä oikeanlaisia tunnetiloja uskomme, että pelikin kehittyy ja Haukat liitää vastustajille hankalia hetkiä.

 

Tsemppiä kaikille kauteen ja tunteiden tunnistamiseen!

 

Haukat B

 

0 kommenttia Katso tai kommentoi »