Vieraskynä

Hellurei Luvialta!

18.02.2019, LuKi-82 SM

 
Me Luvialla starttasimme tämän kauden melko nuorella ja pienellä porukalla. Pelaajarunko oli viime kaudesta pysynyt samanlaisena ja muutama uusi kasvo saatiin joukkueeseen mukaan.

 

Alkukausi lähtikin meidän osalta hyvin ja onnistuneesti liikkeelle. Saimme isojakin voittoja raavittua kovilta joukkueilta. Tämä nosti tietysti joukkueemme itseluottamusta suuresti.

 

Meidän joukkueen yhdeksi suurimmaksi haasteeksi tällä kaudella muodostuivat harmilliset loukkaantumiset ja vammat monella eri pelaajalla. Jotkut joukkueestamme ovat joutuneet pakosta olemaan moniakin pelejä sivussa vammojen parantumisen edellytyksenä. Mikä taas valitettavasti on kaventanut meidän pelaajamääriä peleissä. Meidän pelaajakeskiarvomme on peleissä varmaankin ollut tasan kaksi kentällistä, mutta osan kauden peleistä olemme joutuneet pienemmälläkin määrällä pelaajia pelaamaan. Loukkaantumisten johdosta myös joidenkin pelaajien pelipaikat ovat saattaneet muuttua, joten tämäkin on pienen haasteen joukkueellemme antanut.

 

Vaikka monen pelaajan kropassa onkin ennen pelejä näkynyt teippauksia enemmän tai vähemmän, niin aina olemme yhdessä päättäneet lähteä kentälle antamaan itsestämme kaiken. Emmekä ole antaneet tämän hidastaa menoamme.

 

Meillä kuitenkin täällä Luvialla on hyvin sitkeä ja ”yhtä köyttä vetävä” porukka kasassa, ja sen avulla olemme näistä haasteista selvinneet. Yhteishenki on tällä kaudella muodostunut kaikkien kesken aivan mahtavaksi. Kaikki kannustavat toisiaan ja auttavat, minkä vain pystyvät. Pelaajien arvostus toisia kohtaan on myös kasvanut kauden edetessä suuresti.

 

Vaikka me emme aivan omiin kauden alussa asettamiimme tavoitteisiin päässeet, niin joukkueemme on kehittynyt paljon. Ensi kaudella olemme varmasti taas astetta kokeneempi ja vahvempi joukkue.

 

Tsemppiä kaikille vielä loppu kauteen,
toivottavat Sanni Koivunen ja Inka Laivonen

 

0 kommenttia Katso tai kommentoi »

Laadukkaan arjen ringetteperhe

11.02.2019, Hyvinkää SM

 
Laadukkaan arjen ringetteperhe – niillä sanoilla kuvailisin joukkuettamme. Mutta mikä sitten tekee arjestamme laadukasta? Se on elämää urheilijan tavoin suurella sydämellä. Takana saattaa olla pitkä työ- tai koulupäivä sekä auto- tai junamatka jopa Jyväskylästä asti Hyvinkäälle, mutta siitä huolimatta hallilla hymyssä suin moikataan toisiamme ja ollaan valmiita antamaan itsestämme parhain suoritus joukkueen eteen toisiamme kannustaen.

 

Muun arjen lisäksi treenimäärät hipovat ammattilaispelaajien määriä, sillä yhteisten treenien lisäksi on omatoimisia harjoitteita tai treenejä ja pelejä toisen lajin parissa. Kaikki työ tehdään yhdessä asetettujen tavoitteiden eteen ja tärkein niistä on matkasta kulkemisen arvoisen tekeminen. Luotamme vahvasti siihen, että laadukkaalla tekemisellä ja sitä kautta saatavien onnistumisten myötä tulemme saavuttamaan vielä haluamamme tuloksen. Ensisijaista ei siis ole päämäärä, vaan yhdessä laadukkaasti kuljettu matka, jonka kautta haluttu tulos voidaan saavuttaa.

 

Jokaisella pelaajalla on joukkueen yhteisiä tavoitteita tukevia henkilökohtaisia tavoitteita. Jonkun tarvitsee kehittää voimaa, toisen nopeutta ja kolmannen kestävyyttä jne. Kesätreeneistä lähtien olemme noudattaneet valmentajamme Kimin hyvin suunniteltuja treeniohjelmia, joihin on sisällytetty oman tavoitteen mukaisia harjoituskertoja. Niiden avulla jokainen on voinut keskittyä kehittämään omien tavoitteiden mukaisia osa-alueitaan. Yhteiset ja henkilökohtaiset harjoitteet sekä SM-sarjassa pelaaminen ovat väistämättä tukeneet sitä, että olemme kauden aikana kehittyneet niin joukkueena kuin yksilöinä.

 

Työn, opiskelun tai molempien sekä mahdollisesti lapsiperheen arjen yhteensovittaminen pelaamisen kanssa vaatii pelaajilta paljon voimavaroja ja suunnittelua. Me pelaajat emme voisi viettää laadukasta urheilijan arkea ilman ensiarvoisen tärkeitä toimihenkilöitämme, joilla jokaisella on merkittävä roolinsa. Huoltotiimimme Peksin ja Karimin ansiosta pelaajilla riittää vettä pulloissa ja nessuliinoja sekä varusteet ovat aina tarvittavassa iskussa. Lisäksi Karim pitää huolta joukkueenjohtajan tärkeistä tehtävistä, joista yksi tärkeimmistä pelimatkoilla pelaajien mielestä on: milloin syödään. Tälle kaudelle tärkeä lisä on ollut fyssarimme Antsa, joka tiistai-rääkkitreenien lisäksi huolehtii pelaajien kehonhuollosta ja vammojen kuntouttamisesta. Kirstunhaltijamme Mikko pitää pystyssä joukkueemme taloutta sekä sen lisäksi ikuistaa pelihetket upeilla kuvilla, joista myös somekansa saa nauttia. Valmentajaamme Kimiä arvostetaan suuresti sekä hän saa pelaajat yltämään parhaimpiin suorituksiinsa niin treeneissä kuin peleissä. Lisäksi hän on huolehtinut pelaajien psyykkisestä valmennuksesta. Ei ole olemassa sellaista asiaa, josta pelaajat eivät voisi Kimin kanssa puhua.  

 

Parasta joukkueessamme on yhteenkuuluvuus, joka on suurin voimavaramme. Sen avulla olemme voittaneet kauden aikana eteen tulleita vastoinkäymisiä, kuten loukkaantumisia. Kunnioitamme toisiamme juuri sellaisina kuin olemme ja omalaatuisen huumorimme ansiosta ei tämän porukan keskuudessa naurua puutu. Tunnen olevani etuoikeutettu kuuluessani tähän yhtenäiseen, motivoituneeseen ja tavoitteiden eteen aina 110 -lasissa töitä paiskivaan ringetteperheeseen. Haluan tähän lopuksi kiittää koko ringetteperheemme puolesta taustajoukkoihin kuuluvia isä Tahvanaista, DJ Joonasta ja Ronia, videomestari Piispaa sekä kotijoukkoja, pikkufaneja, seuraa, sponsoreita ja Hyvinkään jäähallin vakseja tuestanne tällä kaudella! Te olette olleet myös arvokas osa sitä, miksi matkamme on ollut kulkemisen arvoista. Nähdään hallilla!

 

Terkuin, Sanni Korhonen, Hyvinkää Ringette SM-joukkue

 

0 kommenttia Katso tai kommentoi »

Joukkueiden rakentaminen uuteen kauteen

04.02.2019, Lukko BSM

 

Taas on se aika vuodesta, kun käännetään katseet jo ensi kauteen. Tuntuu aikaiselta, koska kuluvan kauden tärkeimmät pelit ovat vielä edessä. Uskon, että tämä aihe tuottaa keskustelua läpi seurojen ja siksi ajattelinkin, että olisi syytä kirjoittaa tästä.

 

Seuratasolla joukkueiden suunnittelu ja rakentaminen aloitetaan vuoden vaihteessa, näin ainakin meillä Raumalla -ja kuulopuheiden mukaan myös muualla. Yksinkertainen syy tähän taitaa olla pelaajien määrä. Jos pelaajia on vähän ikäluokkaa kohti, on tärkeää saada tietoon, kuinka paljon pelaajia on seurassa mihinkin joukkueeseen. Tämän pohjatiedon valossa seura tietysti suunnittelee, mitkä joukkkueet se pystyy perustamaan. Ongelmia alkaa tulla heti, kun on vaara, että pelaajamäärä omassa seurassa ei ole riittävä ja joukkueen muodostaminen ei ole varmaa.

 

Tahtoisinkin herättää keskustelua, miten jatketaan, jos omat pelaajat eivät riitä ja halua joukkueen perustamiseen silti on? Lähdetäänkö soitellen sotaan ja yritetään haalia itselle riittävästi pelaajia, ajattelematta muita?

 

Seurataso on mielestäni oikea ratkaisu, kun puhutaan pelaajien siirtymisestä toiseen seuraan. Siirtymisessä  ei itsessään ole mitään väärää, vaan siinä, miten asiat hoidetaan. Mielestäni olisi tavoiteltavaa, että seurat keskustelisivat pelaajista ja heidän mahdollisista siirtymisistä yhdessä. Olisiko mahdollista, että oma seura olisi pelaajan kanssa puheissa siirtoasiasta ensin ja sen jälkeen vasta uusi seura? Uskoisin, että näin vältyttäisiin monelta ikävältä asialta ja kaikkien toimijoiden välit pysyisivät parempina.

 

Mielestäni seurojen avoin keskusteluyhteys on tärkeää ja siihen tulisi pyrkiä. Seurojen tulisi pitää yhteisiä palavereja, joissa käydään asiat läpi oikeassa valossa sekä sovitaan toimintatavat ja pelisäännöt. Olisi myös hienoa, jos pystyttäisiin katsomaan kokonaisuutta ja miettimään jopa alueellisesti lajin hyvinvointia eikä vain oman seuran etua.

 

Hyvää loppu kautta ja sujuvaa uuden kauden suunnittelua,

Johanna Sarasmäki jj
Lukko Ringette BSM

 

0 kommenttia Katso tai kommentoi »

Terveiset lumisesta Helsingistä!

04.02.2019, Helsinki BSM

 
Olisi mukava kirjoittaa jostakin meitä kaikkia ringetteharrastajia puhuttavasta tai tärkeästä aiheesta, mutta nyt Tie huipulle -tapahtuman jälkeisellä viikolla olo on rauhallinen ja takki täysin tyhjä, joten päädyimme kertomaan joukkueemme kuulumisia.

 

Kauteen lähdettiin varovaisen innostuneena; olihan meillä tosi nuori joukkue ja viime kauden mestaruuden voittaneesta B-joukkueesta mukana oli vain muutama pelaaja. B-joukkueemme on pieni ja lähes kaikki pelaajat pelaavat B-sarjan lisäksi joko CSarjaa tai Ykkössarjaa. Joukkue ei treenaa juuri koskaan B-joukkueena, vaan yhdessä edustuksen kanssa ja välillä nuoremmat ovat C-joukkueen treeneissä. Jotta tämä koko hässäkkä toimii ja B-joukkue on elinvoimainen, vaatii se seuran kilpajoukkueiden tiivistä yhteistyötä, yhteisiä valmentajia ja erityisesti taitavia valmentajia. On ollut mahtava seurata aitiosta kun meidän junnut painaa täysillä edustuksen treeneissä. Lisäpotkua antavat myös nykyiset ja entiset maajoukkuepelaajat muista seuroista, jotka käyvät samoissa treeneissä! 

 

Ennen kauden alkua joukkueeseemme tuli muutama uusi pelaaja, landelta ja naapurikaupungista. Tytöt, vanhemmat ja fanit ovat päässeet hienosti mukaan meidän joukkueeseemme ja Helsinki Ringetteen. Uusien pelaajien myötä myös innokkaiden fanien määrä vähintäänkin tuplaantui. Sekä koti- että vieraspeleissä meitä  on kannustamassa oma fanijoukko, jonka tunnistaa kuuluvista hesa-huudoista ja Helsinki ringeten fanituotteista. Fanit on meilläkin se kuudes kenttäpelaaja.

 

Helsingin B ja edustusjoukkue ovat olleet tällä kaudella mukana myös ringettemailojen tuotekehittelyssä. Loppusyksystä saimme muutamia mailoja erilaisilla flexeillä (mailan jäykkyys) ja pelaajat ovat käyttäneet mailoja ahkerasti treeneissä ja peleissä. Mailoista annetaan palautetta valmistajalle vielä talven aikana ja ainakin muutamat maalintekijät ovat todenneet, että kyllä sillä flexillä on väliä :). Saa nähdä miten projekti etenee…

 

Loppukausi vedetään samalla peli-ilolla, hyvällä itseluottamuksella ja pelaamalla joukkueena. Osa kaudelle asetetuista tavoitteista on jo saavutettu ja osaa jahdataan edelleen. Nyt vaan toivotaan sairastuvan tyhjenemistä, jotta ollaan vielä paremmassa iskussa myös tulevissa peleissä.

 

Tsemppiä ja onnistumisia kaikille loppukauteen!

 

Helsinki Ringette B

 

0 kommenttia Katso tai kommentoi »

Tie huipulle!

28.01.2019, Jyske Ykkönen

 
Laitilassa ringeten parissa tehdään töitä edellisten vuosien tapaan niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin. Suuri panostus joukkueen toimintaan näkyy Jyskeen pelaajien toiminnassa, unohtamatta valmennusta ja muita tukijoukkoja joukkueen ympärillä. Viime keväästä on opittu paljon henkisesti ja fyysisesti. Nälkä kasvaa syödessä.

 

Kauteen lähdimme lähes samalla tiimillä, kuin keväällä lopetimme. Kesällä vahvistettiin eri osa-alueita, kuten muun muassa vetotarkkuutta ja sehän on näkynyt tilastoissa. Koko joukkueen vahvalla hyökkäys ja puolustus pelillä olemme päässeet tällä kaudella odotettuihin tuloksiin. Hiomme jäätreeni kerrallaan pelitapojamme kuntoon entisestään. Pelejä on vielä jäljellä, mutta tavoitteessa ollaan. Joukkueen hyvä yhteishenki ja tahdonvoima tuo sen yhden lisäpelaajan kevään tärkeimpiin peleihin.

 

Tässä kaikessa kuitenkin herää kysymys tämän kauden ykkössarjan tasoerosta. Meidän joukkueen maaliero on tällä hetkellä +148 maalia. Motivoiko se oikeasti pelaamaan kunnolla? Miten se vaikuttaa joukkueen peliin tai yksilön suoriutumiseen sillä omalla tasolla?

 

Ilmoitus naisten kilpailutoiminnan uudistumisesta kaudella 2019-2020 herää tässä esiin positiivisella palautteella. Tätä on jo ehkä odotettu pidemmän aikaa. Pelien kovemmat kamppailut ja mahdollisuus noususta SM-sarjaan kuulostaa enemmän kuin houkuttelevalta. Ainakin meille, kun olemme viime vuodet pelanneet ykkössarjassa kärkiotteluita keväisin.

 

Näistä pohdinnoista lähdemme jälleen Jääkukko Areenalle teroittamaan luistimet ja kuviot kuntoon!

 

Jyskeen kapteenit Jonna, Jasmin, Laura

 

0 kommenttia Katso tai kommentoi »