Vieraskynä

Olipa kerran apinalauma...

24.02.2020, Haukat BSM

 

Olipa kerran apinalauma nimeltä Haukat ringette B. Kausi on ollut enemmän kuin täynnä yllätyksiä ja loukkaantumisia. Kesä alkoi loukkaantumisilla, niikuin olettaa saatta tällaisilta tunareilta. Suurimman osan loukkaantumisista aiheuttaa laji, jossa tapahtuu kilpailua jollakin osa-alueella. Oli kyse sitten koripallosta aina pallorinkiin saakka. Eräiseen koripallo turnaukseen jouduttiin soittamaan mediheli... ei oikeesti, se oli Tiihosen ensiapukyyti. Mutta ettei jäisi huomiotta jouduttiin kauden edetessä soittamaan oikea ambulanssikin x 2. Kauden edetessä on päät kolissut samoin kuin nilkat puhumattakaan polvista sekä myös maailman ikävimmät flunssat ovat olleet läsnä.

 

Sairaala käynneistä ja potilas määrästä huolimatta apinalaumamme on suoriutunut kaudesta hyvin! Olemme saaneet apua seuramme edustukselta sekä c-junioreilta. Kauden tavoitteisiin kuului päästä pelaamaan BSM-sarjaa, nyt hakusessamme on playoff paikka siellä. Olemme pelanneet joukkueen nuoresta iästä huolimatta ennakkoluulottomasti ja nousujohteisesti. Haasteista huolimatta apinalauman juna puksuttaa hyvää vauhtia eteenpäin!

 
Tea & Viivi
Haukat Ringette B

 

0 kommenttia Katso tai kommentoi »

Heipparallaa!

17.02.2020, RNK SM

 

Tämä ringettekausi on ollut täynnä kaikenlaista muutosta. Sarjauudistus toi omat haasteensa mm. kasvavina kuluina ja joukkueemme osalta pisteiden saanti alkusarjassa jäi vähäiseksi, joten jatkosarjaan ei jäänyt paljon tavoiteltavaa. Pelaajien loukkaantumiset ovat myös tuoneet haasteita aina muuttuvina kokoonpanoina ja oma pelimme on ollut vaihtelevaa.

 

Mutta vähiin käy ennenkuin loppuu. Tähän kauteen on mahtunut monenmoista tapahtumaa ja vielä on aika viimeiseen loppurutistukseen. Valitettavasti kausi tulee päättymään osaltamme liian aikaisin, sillä pistepottimme ei riitä pleijareihin. Siitä huolimatta aiomme nauttia viimeisistä peleistämme ja viettää luksusaikaa huipputiimimme kesken.

 

Jotta saisimme lisää pelaajia lajn pariin, jatkamme junnujen tutustuttamista ringetteen. Tälläkin kaudella olemme kutsuneet Turun seudun junioreita kannustamaan peleihimme. Pelin jälkeen lapsille on tiedossa toimintaa joukkueemme kanssa. Haastammekin kaikki seurat järjestämään junnutapahtumia vielä loppukaudella!

 

Ringeten markkinointiin pitäisi kaikkien kiinnittää paljon enemmän huomiota. SM-sarjaa pitää saada näkyvämmäksi isommalle yleisölle ja näin saataisiin sponsoreitakin kiinnostumaan enemmän lajistamme.

 

Käykäähän somekanavilla tykkäilemässä ja jakamassa kaikkia ringetteaiheisia juttuja, jotta tämä ihana laji saa näkyvyyttä!

 

RNK Flyers

 

0 kommenttia Katso tai kommentoi »

Loukkaantuneiden pelaajien ajatuksia

10.02.2020, Lahti SM

 

”Urheilija ei tervettä päivää näe” kuulee usein lausuttavan. Milloin missäkin on joitain pieniä kolhuja tai mustelmia. Harvoin kuitenkin tapahtuu pahempia loukkaantumisia pelin tiimellyksessä. Meillä Lahti ringeten SM-joukkueessa ei olla isoilta kolhuilta vältytty, sillä peli on kovaa ja fyysistä. Meillä on pahimmillaan ollut kolme pelaajaa loukkaantuneena pidempään tällä kaudella. Toivottavasti ei tule lisää! Kysyimme kahdelta joukkueemme pelaajalta: Mitä ajatuksia loukkaantuminen on herättänyt ja miltä tuntuu olla sivussa, kun muut pelaavat? Ja tietenkin tärkein: Milloin tulet takaisin pelaamaan? Näin he vastasivat:

 

”Minulla meni n. vuosi sitten polvesta eturistiside poikki pelissä. Polveni hoidettiin leikkaamalla ja sen jälkeen kävin fysioterapiassa säännöllisesti. Polven kuntouttaminen oli erittäin pitkä ja raskas prosessi, joka lopulta palkittiin peliluvalla tällä viikolla. Loukkaantumisen mahdollisuutta ei oikein tajua ennen kuin se omalle kohdalle osuu. Loukkaantumisen aikana huomaa kuinka paljon terveyttä arvostaa ja sitä että pystyy arjessa toimimaan itse ilman toisen apua (varsinkin alussa tarvitsin paljon toisten apua). Välillä tuntui myös todella turhauttavalta tehdä samoja kuntoutusliikkeitä päivästä toiseen. Ja kuitenkin samalla seurata vain sivusta, kun muut menevät jäälle ja pitävät hauskaa ja treenaavat siellä. Minusta loukkaantuminen oli henkisesti yhtä rankka prosessi kuin fyysisestikin. Loukkaantuneena kerkesin myös miettimään, että onko motivaatiota jatkaa lajia, mutta kyllä se into lajiin löytyi. Tänä viikonloppuna pääsen vihdoin pitkän vuoden jälkeen pelaamaan, hiukan jännittää, eiköhän se hyvin mene.”

 

”Marraskuussa 2019 minulla murtui solisluu pelissä. Siitä alkoi pitkä tauko ringetestä. Kolmeen viikkoon en pystynyt tekemään muuta kuin kävellä. Se oli turhauttavaa. Loukkaantuminen tuli huonoon aikaan, sillä siitä viikon päästä olisin lähtenyt Kanadaan taistelemaan nuorten kisajoukkueen mukana MM-kullasta. Aluksi minua harmitti todella paljon, mutta perhe ja ystävät tsemppasivat paljon ja olivat tukena. Neljän viikon päästä sain kädestä tuen pois ja pääsin liikkumaan ja kuntouttamaan kättäni aktiivisemmin. Oloni parani nopeasti, sillä kivut alkoivat helpottaa. Lääkärit sanoivat minulle, että kuuden viikon päästä solisluu olisi kunnossa ja pääsisin jäälle takaisin kokeilemaan. Kuntoutus venyi kuitenkin 2 kuukauteen. Tammikuussa näkyi valoa tunnelin päässä ja pääsin vihdoin jäälle kokeilemaan. Siitä pikkuhiljaa pääsin yhä enemmän ja enemmän tekemään harjoituksia ja parin viikon päästä pääsin jo pelaamaan. Sen jälkeen tuli takapakkia... Kävin kontrolli kuvissa ja siellä huomattiin, että solisluu ei ole vielä täysin kunnossa. Rapsahti seuraavat kaksi kuukautta sairaslomaa. Siinä vaiheessa mietin että: ”Tais mun kausi olla siinä.” Se vasta minua harmitti todella paljon. Tällä hetkellä kuntoutus on lepoa ja mitään raskasta kädellä en saa tehdä. Pääsen takaisin pelaamaan ja treeneihin vasta seuraavalla kaudella.”

 

Loukkaantumiset ovat ikäviä, mutta niistä selviää joukkuekavereiden tsempillä ja pitkäjänteisellä kuntoutuksella sekä hermoilla. Pian sitä huomaa, että on taas pelikunnossa.

 

--Lahti ringette SM

 

0 kommenttia Katso tai kommentoi »

Äiti, mä tykkään meidän joukkueesta!

03.02.2020, BSM RJK

 

Tästähän tässä on kysymys.  Jotta asiat onnistuu pitää niistä tykätä! Ringetessä, kun harrastajia ei ihan joka oksalla istu ja joukkueita ei muutaman kymmenen kilometrin säteellä ihan valtaisaa määrää löydy, on äärimmäisen upeaa, että pystytään tekemään yhteistyötä melko vaivattomasti vähän pidempienkin matkojen päästä.

 

Yhtenä mieltä lämmittävänä esimerkkinä Jää-Kotkien ja RNK:n yhteistyö joukkue RJK B-tyttöjen sarjassa. Kun kaksi kourallista pelaajia laitetaan samaan vaihtoaitioon, saadaan aikaan joukkue jonka kanssa pystytään jo pelaamaan.

 

Viime keväänä päätettiin, että yhdessä mennään ja nyt on kauden puoliväli jo ylitetty. Ja kyllä, hienosti on mennyt! Kevään palaveriin jossa yhteistyöstä päätettiin, osallistui kaikki joukkueen toimihenkilöt, vanhemmat sekä pelaajat. Oli hieno seurata, kun me aikuiset selvittelimme ja pohdimme virallisia juttuja, budjettia, toimitsijoita ja sen semmoisia, samalla pelaajat aloittivat yhdistelmä logon piirtämisen RNK:n ja Jää-Kotkien logosta. Yhdistelmä logossa on kaikkea emoseuroista tasapuolisesti ja itseasiassa joukkueen epävirallisesta logosta tuli niin komia, että se kyllä ottaa paikkansa varsin mainiosti vaikka ihan virallistenkin logojen rinnalla :).

 

 

 

Pelaajat ja vanhemmat ovat tullut hyvin juttuun keskenään, kauden mittaan on tutustuttu ja nykypäivänä jo osaa yhdistää vanhemmat ja pelurit toisiinsa. Kaikki toimet, toimitsijahommat, kioskit, mainosmyynnit sun muut on pystytty pienestä joukkueesta huolimatta täyttämään ja jokainen on oman kortensa kekoon kiitettävästi kantanut. Kuskaamista puolin jos toisin on ollut, onhan meillä hallien välillä noin 60 kilometriä matkaa. Yhtälailla on autonpyörät pyörinyt Uudestakaupungista Raisioon päin, kuin myös Raisiosta Ukiin.

 

Pelillisesti on tullut onnistumisia ja epäonnistumisia, mutta nehän kuuluu lajin luonteeseen. Homman pitää olla mielekästä jotta jaksaa panostaa, niin pelaajien osalta kuin toimihenkilöiden sekä vanhempienkin. Jokainen satsaa kuitenkin ison osan vapaa-ajastaan tälle jännittävälle tyttärien harrastukselle.

 

RJK:n B-joukkueen vahvuuden ollessa 2+10, on pakko laittaa kädet kiitollisena ristiin Jää-Kotkien C-joukkueen tytöiltä saamastamme avusta peleissä. Me B joukkueessa saamme arvokasta ”lisäjalkaa” jäälle ja C joukkueen tytöt taasen lisäkokemusta tulevia kausia varten. Pelaajat ovat sitoutuneet joukkueeseen ja jokainen tietää, että oma panos on tärkeä ja ihan jokaista tarvitaan jotta kausi saadaan kunnialla loppuun.

 

Joukkueemme kotipeleissä kotihallina toimii vaihtelevasti Raision tai Uudenkaupungin jäähalli. Se halli, kummassa peli pelataan, määrittää paidan rinnuksen logon joko RNK:n tai UJK:n. Molemmissa paidoissa on voitettu ja otettu ”kuokkaan”. Harjoituksia vedetään omien jäiden lisäksi Uudessakaupungissa C-tyttöjen kanssa ja vastaavasti Raisiossa SM-ringeten kanssa, näin saadaan kaikille pelureille riittävästi harjoituksia, joutumatta matkustamaan omalta kotipaikkakunnaltaan kauemmas.

 

Ei muuta, kun tsemppiä loppu kauteen kaikille ringette ihmisille ja vastauksena tyttäreni ”äiti, mä tykkään meidän joukkueesta” lausahdukseen, ”kiitos samoin, mäkin tykkään meidän joukkueesta”

 

Taija

 

0 kommenttia Katso tai kommentoi »

Nämä nuoret pystyy mihin tahansa!

03.02.2020, Seiskat BSM

 

Kun liki kymmenen vuoden aikana en ollut missään tekemisissä lajin kanssa, tälle kaudelle palatessani oli moni asia muuttunut. Koska Seiskojen Edustus ja B treenaa yhdessä, on minulla ollut mahdollisuus päästä seuraamaan näiden upeiden nuorten neitokaisten kehitystä todellakin lähietäisyydeltä. B-ikäluokassa kehitys on valtavan nopeaa ja ero C-sarjan peleihin on aivan järkyttävän suuri. Nyt ei enää pärjää pelkästään lahjoilla, nyt on alettava treenaamaan ja tosissaan. Toisaalta myös ne pelaajat, jotka eivät lapsina olleet lahjakkaimpia voivat pelissä äkkiä kiitää lahjakkaiden ohitse. Kauden ensimmäisten jäiden alkaessa joukkueen vanhimpien eli -01 syntyneiden sekä nuorimpien eli -03 syntyneiden tasoeron pystyi näkemään selvästi. Jo ennen joulua, ihan yhtäkkiä tasoerot pelaajien välillä onkin todella pienet ja oman peliajan eteen on ihan jokaisen oikeasti tehtävä töitä.

 

Itse peli on muuttunut todella paljon fyysisemmäksi. Kauden ensimmäisiä pelejä seuratessani ajatukseni oli, että antaako nuo tuomarit tehdä ihan mitä vaan? No ei, ei ne anna. Tilanteisiin mennään kovaa, siis todella kovaa ja kontaktia saa ottaa. Tämä näkyy myös harjoittelu ohjelmassa, sillä pelkän 20min lenkin + venyttelyn sijaan nykyään ennen treeniä on oma puolen tunnin oheisharjoitus lihaskunnolle. Pelaajilla on huomattavasti enemmän fyysistä voimaa, poweria, habaa, papua, lihasta tai miksi ikinä sitä haluat kutsua ja sen kyllä huomaa ja tuntee. Varmasti tästäkin johtuen meidän joukkueessamme on ihan ihka oma fysiikkavalmentaja. Mielestäni myös treenimotivaatio on eri tasolla kuin yli kymmenen vuotta sitten, treeneistä jäädään pois vaan todella pätevän syyn takia. Seiskojen B:n jokainen tyttö tähtää korkealle ja on motivoitunut treenaamaan sekä tekemään töitä oman kehityksen eteen sekä jäällä, että sen ulkopuolella.

 

Nuorten asenne ringetteä ja ehkä jopa elämääkin kohtaan on muuttunut. Vaikka tunnetusti ringette jää meille jokaiselle vain harrastukseksi on asenne varmasti samaa luokkaa, kuin saman ikäluokan pojilla, joilla pyrkimyksenä on jääkiekossa NHL. Nämä nuoret, keiden kanssa vietän 4-5 iltaa/päivää viikossa elävät ja hengittävät ringetteä, monelle se on tärkeintä elämässä just nyt. Sen lisäksi, että tytöt panostavat täysillä ringetteen, on koulu myös iso prioriteetti monen elämässä. Kun itse pelasin B:ssä, oli treeni-illat parhaita, koska ei tarvinnut tehdä läksyjä tai ajatella koulujuttuja, eikä itselläni todellakaan käynyt pienessä mielessäkään ottaa koulukirjoja pelireissuille… No toisin se on nykyään. Pelimatkoilla tytöillä on koulukirjat mukana, tauot ja bussi matkat menee kokeisiin lukiessa tai muuten opiskellessa.

 

Usein kuullaan sanottavan vanhempien suusta ”kun nämä nykynuoret on tällaisia laiskimuksia”, niin verratessani 11-vuotta sitten elänyttä 16-vuotiasta minua ja silloisia joukkuekavereitani sanoisin ehkä ennemminkin ”nämä nuoret pystyy mihin tahansa!”

 

Neea, Seiskat B / Mummoliiga

 

0 kommenttia Katso tai kommentoi »