Vieraskynä

Sarjauudistus tuli juuri oikeaan saumaan

13.01.2020, Blue Rings SM

 

Aloitimme kauden 2019-2020 ykkössarjan puolelta pudottuamme SM-sarjasta viime kauden päätteeksi. Onneksemme uusi sarjasysteemi mahdollisti nousun alempaan SM-sarjaan jo ennen joulua ja antoi pelaajillemme uutta motivaatiota kauden aloitukseen. Meidän kannalta uudistus tuli siis juuri oikeaan saumaan ja olemme olleet uudistukseen todella tyytyväisiä. Tässä vaiheessa olemme ehtineet pelata yhden täyden kierroksen uutta sarjaa ja pelit ovat olleet todella tasaisia, pelit ovat ratkenneet vain muutaman maalin eroilla suuntaan tai toiseen. Pelaajien näkökulmasta tasaiset ja tiukat pelit ovat huomattavasti mielekkäämpiä ja antoisampia, kuin rökäle voitot/tappiot. Jokaisella pelillä on iso panos ja on paljon helpompi syttyä peliin ja antaa parastaan, kun peliin joutuu oikeasti antamaan kaikkensa, jotta joukkue voi taistella voitosta. Tasaiset pelit innostavat myös enemmän katsojia paikanpäälle kannustamaan. Ainoana miinus puolena on joukkueiden vähyys eli pelejä tulee samoja joukkueita vastaan useita. Parhaassa tapauksessa pelaamme samaa joukkuetta vastaan 9 kertaa, mikäli pelit jatkuvat playoffeihin ja mahdollisesti viidenteen kamppailuun asti. Näissä peleissä korostuukin, kuinka hyvin vastustajan peli on pystytty scouttaamaan ja siihen reagoimaan.

 

Alemman SM-sarjan uudistus on siis ainakin meidän mielestä onnistunut ja luo tasaisemmat puitteet joukkueille. Olemme myös mielenkiinnolla seuranneet ylemmän SM-sarjan pelejä. Tasoerot ovat pienentyneet, vaikka neljä joukkuetta alkaakin jo erottua. Tänä vuonna alemman ja ylemmän sarjan erona oli alkusarjan pisteiden säilyminen. Alemmassa sarjassa aloitettiin puhtaalta pöydältä ja kaikilla joukkueilla on jatkosarjan pelien perusteella mahdollisuus pelata itsensä playoffeihin. Ylemmässä sarjassa alkusarjan pisteet säilyivät ja näin ollen heikommin alkusarjassa menestyneillä joukkueilla mahdollisuudet päästä neljän parhaan joukkoon ovat todella pienet. Mietimmekin olisiko ylemmässäkin sarjassa voitu aloittaa puhtaalta pöydältä, jotta kaikilla olisi tasapuolinen mahdollisuus nousta mitalikarkeloihin?

 

Joka tapauksessa tämänkaltainen sarjauudistus on ollut hyvä ja toivottavasti tullut jäädäkseen. Haluamme toivottaa koko joukkueen puolesta kaikille tsemppiä tuleviin peleihin!

-Blue Rings Edu

 

0 kommenttia Katso tai kommentoi »

Surkean talven jälkeen kevät tulee liian nopeasti

13.01.2020, Ilves BSM

 

Nyt pitäisi olla pakkasta ja lunta maassa. Raikkaita talvipäiviä, joiden antama lyhytkin auringonpaiste lataisi ringetteväen akut seuraavan päivän koitoksia varten. Vaan eipä ole. Märkää ja pimeää on riittänyt koko ringettekauden 2019-20 ajalle.

 

Lauantai-illan pimeydessä vieraspelistä kotia kohti taivaltavan ringettejoukkueen keskuudessa saattaa useampikin ajatella, että onko tässä mitään järkeä ja että kauanko tätä vielä täytyy jaksaa. Jaksaa täytyy, sillä aamulla on mentävä hallille kotipeliin. Sunnuntain pelin jälkeen osa pelaajista keskittyy kouluasioihin, osa ringetten ulkopuoliseen sosiaaliseen elämään ja osa vain elpyy joukkueen toimihenkilöiden tavoin jaksaakseen taas alkavan viikon.  Onneksi kausi on lyhyt!

 

Mitäs jos kausi olisikin pidempi? Peliaikojen saaminen ruuhkaisilta halleilta todennäköisesti helpottuisi, ainakin alueellisesti huonossa hapessa oleva tuomaritilanne saattaisi saada kauden pidennyksestä helpotusta ja näiden seurannaisena peliaikoihin kohdistuvat muutostarpeet vähenisivät varmasti. Suuri olisi myös se helpotus, jonka varsinkin toisen asteen koulutuksessa mukana olevat pelurit saisivat keventyneenä kokonaiskuormituksena tasapainotellessaan vaativan harrastuksen ja koulunkäynnin välillä.

 

Turvatakseen mahdollisimman monelle mahdollisuuden harrastaa hienoa lajia, on useampikin seura mukana harrastajamäärään nähden haasteellisessa määrässä sarjoja. Tämä onnistuu vain peluuttamalla tiettyjä pelaajia useammassa joukkueessa. Ellei näin tehtäisi, olisivat sarjat pienempiä, mikä taas ei ole lajille hyväksi. Edellä mainitusta aiheutuvaa painetta voitaisiin myös vähentää kautta pidentämällä.

 

Käytyjen keskustelun perusteella on muodostunut käsitys, että pelikauden pidentämisellä olisi laajemminkin kannatusta ja muutosta kannattaisi vakavasti harkita. Ihan heti ei tule mieleen muutoksesta mahdollisesti seuraavia huonoja asioita.

 

Mutta ei synkistellä, eikä viisastella enempää. Matti Huutonen on luvannut TV:ssä, että jonakin päivänä se vielä aurinko paistaa ja silloin ollaan niissä kauden viimeisissä peleissä, jotka aina huipentavat kuluneen kauden oli se sitten pitkä tai lyhyt. Silloin ei muistella pimeitä kotimatkoja eikä sunnuntai-iltojen väsymyksiä. Viimeisten pelien kautta ratkotaan paremmuuksia ja luodaan mestareita, mutta tärkeää on muistaa, että kaikki kauden läpi jaksaneet ovat jonkinlaisia mestareita ja oikeutettuja pieneen ylpeyteen menestyksestä riippumatta.

 

Ilveksen BSM-joukkue toivottaa koko ringetteperheelle hyvää kevättä ja kauden jatkoa.

 

Anssi Kumpulainen, Joukkueenjohtaja/Ilves BSM

 

0 kommenttia Katso tai kommentoi »

Haukkojen edustuksen fiiliksiä kaudesta

08.01.2020, Haukat SM

 

Tätä kautta lähdimme pelaamaan suunnilleen samalla kokoonpanolla, kuin viime kaudella, muutamaa muutosta lukuunottamatta. Valmennusryhmään tehtiin toimivia muutoksia. Vaikka valmentajat olivat seuralle tuttuja, meille he olivat kuitenkin uusia. Faijavitsi-Arska lähti B-joukkueen mukaan, mutta Puujalka-Jasu on ja pysyy. Uutena joukkueeseen saimme SM-sarjakonkarin Janikan ja hänen mini me:n, sekä pääkoutsin hommiin siirtyi "posin kautta"-Tommi. Myös maalivahtiosastolle saatiin uutta verta, kun aurinkoinen (lue: komea) Kalle liittyi valmennustiimiin. Monipuolisella osaamisella valmennus on antanut joukkueelle hyvät lähtökohdat kohti tavoitteitamme.

 

Kesätreeneistä jäänyt hyvä flow johdatti meidät hyvään alkukauteen. Syyskuun alussa pelattu avausturnaus loi uskoa joukkueen toimintaan ja antoi konkreettisa näyttöjä siitä, mihin pystymme. Alkusarjasta suoriuduimme tavoitteiden sekä odotusten mukaisesti. Ennen MM-kisataukoa päättynyt sarja oli tiivistahtinen, kun kahteen kuukauteen pelejä kertyi 14 kappaletta. Meidän joukkueelle pelirytmi nähtävästi kuitenkin sopi. Kisatauon aikana meillä oli ilo seurata omien likkojemme otteita rapakon takana.

 

Odotimme alemman SM-sarjan alkua paljon ja useiden viikkojen treenaamisen jälkeen pääsimme korkkaamaan sarjan voitolla Luviasta. Sarjan avaus oli meille onnistunut, kun haukkalauma liiteli kauden tähän mennessä tasaisimman 60 minuuttisen. On hienoa päästä pelaamaan kovia ja tiukkoja pelejä sarjassa, jossa jokaisella ottelulla on oma panoksensa. Uskomme joukkueen pitkäjänteisen työn kantavan meidät ensin neljän parhaan joukkoon ja siitä kohti SM-sarjaa. Jatkamme kautta samalla sitoutuneisuudella ja hyvällä fiiliksellä kohti yhteistä tavoitettamme.

 

0 kommenttia Katso tai kommentoi »

Moikkuli ja terkkuja Kangasniemeltä!

08.01.2020, KaPa BSM

 

Pienen pohdinnan jälkeen päädyimme kirjoittamaan aiheesta “Miten ringette on vaikuttanut elämääsi?”. Ringette on ollut monella meistä mukana arjessa jo monta vuotta, joten päätimme kerätä yhteen, mitä hyviä juttuja, mutta toisaalta myös haasteita rakas harrastuksemme on meidän elämiimme tuonut.


Ensimmäisenä esille nousi tietysti kaverit. Ringeten kautta olemme luoneet kaikki uusia ystävyyssuhteita, niin oman joukkueen pelaajien kanssa, kuin myös muualla joukkueissa pelaavien tyttöjen kanssa. Näin ystävyyssuhteita on syntynyt ympäri Suomea ja kavereita onkin kiva nähdä, kun asetumme pelikentillä vastakkain. Tottakai yhteyksiä pidetään myös kaukalon ulkopuolella. etenkin somen välityksellä. Myöskin oman joukkueen valmentajista on tullut tärkeitä ja läheisiä monien yhteisten vuosien aikana.


Esille nousi myös pelimatkat ja etenkin yönylireissut. Näistä tulikin eriäviä mielipiteitä, sekä positiivista että negatiivista, sillä jokainen meistä varmaan tietää pelimatkojen ihanuudet; aina huoltoasemien noutopöydistä bussin vessoihin… Toisaalta bussimatkoilla saa myös viettää aikaa kavereiden kanssa, ja usein bussin takaosasta kuuluukin aikamoinen mekkala, kun kuulumisia vaihdetaan ja pidetään hauskaa toistemme kanssa. Bussissa myös riemuitaan voitoista ja toivutaan tappioista. Yhdessä.


Ehkäpä ringeten ansiosta on oppinut myös pitämään parempaa huolta omasta kunnostaan ja hyvinvoinnistaan; riittävästi lepoa ja monipuolista ravintoa rankan treenaamisen vastapainoksi.


Totesimme ringeten myös vievän suuren osan vapaa-ajastamme, mutta “ongelmaa” kompensoi tietenkin hallilla odottavat joukkuekaverit ja kiva tekeminen. Monet meistä myös tasapainoilevat koulun/työn ja ringeten välillä. Suurin osa meidänkin
joukkueestamme on lukiolaisia, joten usein hallille riennetäänkin suoraan koulun penkiltä, eväät repussa. Muualta paikkakunnilta tulevien vapaa-aikaa kuluttavat treenien lisäksi treenimatkoihin kuluva aika. Toisaalta, kun suurimman osan vapaa-ajastaan viettää jäähallilla jäällä pyöriessä ja kuvioita hiomassa, on se pitänyt meidät jokaisen poissa muusta pahanteosta.


Vaikka arki onkin yhtä ringetteä ja välillä motivaatiokin hakusessa, niin pelipäivä on aina juhlapäivä. Hallilla nähdään!

 

Kapa-51 B-ringetteläiset

 

0 kommenttia Katso tai kommentoi »

Terveiset Hyvinkäältä

23.12.2019, Hyvinkää BSM

 

BSM:n alkusarja on pelattu ja joukkueet ovat selvillä, ketkä tavoittelevat SM kultaa ja ketkä pelaavat ykkössarjan voitosta. Alkusarja oli suhttellisen tasainen ja otteluita pelattiin ristiin, mikä teki siitä jännittävän loppuun asti. Onnittelut joukkueille, jotka pääsivät tavoittelemaan SM kultaa.

 

Vaihtelu virkistää, niinhän ne aina sanovat, ja tällä kaudella se on pitänyt paikkansa. Uudet valmentajat ovat tuoneet joukkueemme pelaamiseen paljon uutta näkökulmaa, ja kehitys on ollut huimaa. Treenaamme kolmisen kertaa viikossa, ja tiistaisin meillä on edustusjoukkueen kanssa yhteinen jää. Se on tuonut meille paljon kehitystä pelirohkeudessa, joka on ollut hyväksi meille sarjapeleissä vanhempia joukkueita vastaan. Valmennus on keskittynyt jokaisen pelaajan kehitykseen. Meillä on ollut teemoittain treenijaksoja, jossa ollaan keskitytty eri asioihin mm. nopeuteen ja kestävyyteen. Se on toiminut hyvin tähän mennessä, sillä monipuolisuus on alkanut näkyä myös jäällä eri asoissa. Vaikka meillä on pieni ja nuori joukkue, olemme pystyneet hienosti haastamaan muita B:n joukkueita ja lähdemmekin rinta ronttingilla taistelemaan B:n ykköseen parhaasta mahdollisesta tuloksesta.

 

Pikkuhiljaa hiljennymme jokainen  omille tahoille joulun viettoon. Haluamme Hyvinkäältä lähettää koko suomeen suuret kiitokset kaikille aikuisille, jotka tekevät arvokasta työtä mahatavan harrastuksen parissa.   

 

Muistetaan jatkossakin kohdata jokainen pelaaja omana itsenään ja löytää jokaisesta pelaajasta ne asiat, jotka tekevät hänestä arvokkaan pelaajan joukkueelle. Jokainen ihminen täytyy tulla kuulluksi ja kohdatuksi ennen kuin voimme ohjata ja opettaa häntä. Hyvää Joulun odotusta!

 

Hyvinkää ringette B

 

0 kommenttia Katso tai kommentoi »