Erotuomarit

Näillä sivuilla esitellään lyhyesti ringeten erotuomaritoimintaa. Täältä löytyvät myös tärkeimmät yhteystiedot sekä linkit alueellisten erotuomarikerhojen sivuille.

Erotuomarit ovat tärkeä osa peliä. Tästä huolimatta erotuomareista on jatkuvasti pulaa kaikilla alueilla. Jos haluat ryhtyä kiinnostavaan ja haastavaan harrastukseen eli erotuomariksi, ota yhteyttä oman alueesi erotuomarikouluttajaan tai erotuomarikerhoon.

 

Ringeten erotuomaritoiminnan aluekerhoja ovat:

 • Etelä-Suomen Ringette-Erotuomarit ry
  – kouluttaja Katriina Keskitalo, katriina.keskitalo(at)gmail.com
 • Varsinais-Suomen Ringette-erotuomarit ry
  – kouluttajat Saija Kantola ja Liisa Jokela, vs.kouluttaja(at)gmail.com
 • Häme-Pohjanmaan erotuomarit 
  – kouluttajat Tiia Lehtonen, tialehtonen.tl(at)gmail.com ja Hanna Rantala, hanna.maria.rantala(at)gmail.com
 • Itä-Suomen Ringette-erotuomarit
  – kouluttaja Petri Pylvänäinen, petri.pylvanainen(at)elcard.fi
 • Forssan Ringette-erotuomarit ry
  – kouluttaja Jouko Majuri, majuri(at)surffi.net 

Ringeten erotuomaritoiminnan pääorganisaationa toimii ET (Erotuomari- ja toimitsijatyöryhmä).

 

Erotuomareiden pääkouluttajana toimii Veera Lempiäinen, veeralempiainen"at"icloud.com.

 

Koulutusjärjestelmä


Ringeten erotuomarikoulutuksesta vastaa liittohallituksen nimeämä erotuomareiden pääkouluttaja, joka kuuluu liiton hallituksen alaiseen erotuomarityöryhmään (ET). ET ohjaa ja koordinoi ringeten erotuomaritoimintaa. Pääkouluttaja kouluttaa, opastaa ja ohjeistaa alueelliset erotuomarikouluttajat, jotka järjestävät koulutuksia omalla alueellaan. Alueellisen koulutuksen käyneet alue-erotuomarit toimivat aluesarjojen alaisissa otteluissa. 

Kun erotuomarille on karttunut muutama vuosi kokemusta aluetasolla ja pelit ovat menneet hyvin, hänellä on mahdollisuus edetä erotuomariurallaan liittoerotuomariksi. Liittoerotuomareiden koulutuksesta vastaa ET yhdessä pääkouluttajan kanssa. Liittoerotuomarit jaetaan kahteen ryhmään. Liittoerotuomarit toimivat pääsääntöisesti tasonsa mukaisesti naisten SM- tai Ykkössarjassa sekä BSM-sarjassa. Lisäksi he tuomitsevat aluesarjaotteluita ja nuorten SM-turnaukset keväisin. Liittoerotuomarikoulutukseen kutsutaan vuosittain alueellisten erotuomarikerhojen esitysten perusteella uusia erotuomareita.

Kansainvälisiin otteluihin nimettävät liittotuomarit valitsee ET.  

Alue-erotuomareiden koulutus koostuu syksyllä järjestettävästä koulutustilaisuudesta sekä mahdollisesta koulutusturnauksesta. Liittoerotuomareilla on elokuussa kaikille yhteinen koulutus Suurleirin yhteydessä sekä SM-joukkueiden avausturnaus, kauden aikana on välipalaveri ja lisäksi järjestetään erotuomaritarkkailua.

Tuomariluokitukset

 

Liittoerotuomareiden materiaalit:

Säännöt ja tuomarin toimintatavat

Ohjeita erotuomarille

Raportointiohje + raportointilomake

Palkkiot kaudella 2018-2019

Palkkiokaavake

Erotuomareiden yhteystiedot

Kuva Jouni Valkeeniemi / Pakkalan Mediatalo