FAQ

Mitä tehdä, jos nimi ja henkilöturvatunnus eivät täsmää?

Mikä on lisenssinumeroni/Sportti-ID?

Kuinka kauan Ice Card on voimassa?

Kuinka voin muuttaa ilman vakuutusta lunastetun Ice Cardin vakuutukselliseksi Ice Cardiksi?

Miten muutan RK Ice Cardin DEFG tai BC Ice Cardiksi (tai Erotuomari Ice Cardin pelaaja Ice Cardiksi tms)?

Koska saan Ice Card-kortin kotiini?

Minkä Ice Cardin ostan? Esim. D-ikäinen pelaaja C-joukkueessa tai valmentaja tuomaroi

Ostin väärän Ice Cardin, mitä teen?

Suomisportin ohjeet


Mitä tehdä, jos nimi ja henkilöturvatunnus eivät täsmää?

Onhan käyttämäsi henkilöturvatunnus varmasti oikein? 1800-luvulla syntyneillä syntymäajan ja tunnuksen loppuosan erottava merkki on plus-merkki (+), 1900-luvulla syntyneillä miinus-merkki (-) ja 2000-luvulla syntyneillä iso A-kirjain (A).

Mikäli kyseessä olet sinä itse ja tiedät että sinulla on ollut ringeten lisenssi "joskus", mutta olet sen jälkeen vaihtanut sukunimeä, kokeile kirjautumista vanhalla sukunimelläsi. Mikäli kirjautuminen onnistuu, pystyt itse muokkaamaan nimeäsi tämän jälkeen.

Mikäli kyseessä on lapsesi, on mahdollista, että lapsesi sporttitili on luotu toisen huoltajan tilin alle, tai lapsesi on itse käynyt luomassa itselleen tilin Suomisportiin. Myös joukkueenjohtaja tai valmentaja on voinut luoda tilin. Olemassa olevat sporttitilit voidaan linkittää manuaalisesti toisiins Sportti-ID:n ja henkilötunnusten perusteella. Olethan tällöin yhteydessä Suomiportin asiakaspalveluun: suomisport@olympiakomitea.fi. Asiakaspalvelu on avoinna arkistin klo 8-16.


Mikä on lisenssinumeroni/Sportti-ID?

Lisenssinumero on sama kuin sportti-ID. Sportti-ID on 8- tai 9-numeroinen numerosarja, joka näkyy Suomisport-tililläsi nimesi ja syntymäaikasi alla. Palvelu luo henkilökohtaisen ID:si ensimmäisellä kerralla kun kirjaudut palveluun ja luot sporttitilisi.

Sportti-ID ei ole palvelun kirjautumistunnus/käyttötunnus vaan henkilökohtainen liikkujatunnuksesi, mikä säilyy aina samana harrastamastasi lajista/lajeista ja liitosta riippumatta. Sportti-ID:n avulla palvelu tunnistaa liikkujan ja liikkuja voi tehdä palvelussa erilaisia ostoksia. Lisäksi liikkuja pystytään pätevästi tunnistamaan kilpailupaikalla tai muissa tapahtumissa ja hankitut jäsenyydet, lisenssit, vakuutukset ja muut tiedot voidaan todentaa.


Kuinka kauan Ice Card on voimassa?

Ice Card on voimassa 30.6. asti riippumatta hankintahetkestä. Kesken kauden hankitusta Ice Cardista ei saa alennusta.


Kuinka voin muuttaa ilman vakuutusta lunastetun Ice Cardin vakuutukselliseksi Ice Cardiksi?

Mikäli tapaturmavakuutus loppuu ennen lisenssikauden loppua, Ice Cardin haltija on velvollinen jatkamaan vakuutusta vähintään lisenssikauden loppuun tai lunastamaan Ice Cardiin kuuluvan tapaturmavakuutuksen.

Ice Cardin korottaminen vakuutuksettomasta Ice Cardista vakuutukselliseksi Ice Cardiksi on mahdollista tehdä Ice Cardin verkko-ostona Suomisport-palvelussa. Vakuutus tulee voimaan maksuhetkestä.


Miten muutan RK Ice Cardin DEFG tai BC Ice Cardiksi (tai Erotuomari Ice Cardin pelaaja Ice Cardiksi tms)?

Ice Cardin korottaminen RK Ice Cardista DEFG tai BC Ice Cardiksi on mahdollista tehdä lisenssin verkko-ostona Suomisport-palvelussa. Korotettu Ice Card tulee voimaan maksuhetkestä.

TO Ice Cardia ei voi korottaa kesken kauden. Sen sijaan henkilö voi ostaa kokonaan uuden Ice Cardin (esim. pelaajan tai erotuomarin) ja sen maksettuaan ilmoittaa yhteys- ja tilitietonsa toimistolle (paivi.reiman@skrl.fi). TO Ice Cardin summa palautetaan henkilön tilille (10€ toimisto- ja käsittelykulut vähennetään).


Koska saan Ice Card-kortin kotiini?

Painettuja Ice Card-kortteja ei enää postiteta kotiin.


Minkä Ice Cardin ostan?

Kaikilla pelaaja Ice Cardeilla (A, BC, D, DEFG, H) voi pelata, toimia tuomarina ja/tai valmentajana, huoltajana tai joukkueenjohtajana. A, BC, D ja DEFG sallivat pelaamisen kaikessa Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliiton alaisessa ringeten kilpailutoiminnassa. H Ice Cardilla saa pelata vain N- tai Lady-sarjaa. H Ice Cardilla ei voi osallistua esim. aluejoukkueturnaukseen.

Erotuomari Ice Cardilla voi toimia erotuomarina ja valmentajana/huoltajana jne, mutta ei voi pelata (ei edes N- tai Lady-sarjaa).

TO Ice Cardilla voi toimia vain valmentajana, huoltajana, joukkueenjohtajana jne. TO Ice Cardilla ei voi toimia esim. tuomarina tai pelata N- tai Lady-sarjaa.

7 vuorokautta voimassa oleva Turnaus Ice Card on tarkoitettu vain harrasteturnauksiin.

Ice Card ostetaan ensisijaisesti iän mukaan. Eli esim. D-ikäiselle ostetaan DEFG Ice Card, vaikka hän pelaisi C-ikäisten kanssa heidän ikäluokkansa sarjassa.


Ostin väärän Ice Cardin, mitä teen?

Mikäli olet vasta tehnyt oston, mutta et maksanut, voit vain jättää virheellisen laskun maksamatta ja tehdä uuden oston uudelle, oikealle Ice Cardille ja maksaa sen laskun.

Mikäli ehdit jo maksamaankin väärän Ice Cardin, on vaihtoehtoja jo useampia:


Suomisportin ohjeet

Suomisport-palveluun on listattu kattava määrä useimmiten kysyttyjä kysymyksiä. Tarkista ratkeaako ongelmasi niiden avulla.