Valmentajakoulutus ringetessä

Suomessa siirryttiin vuonna 1994 nykyiseen viisiportaiseen valmentaja- ja ohjaajakoulutusjärjestelmään, joka perustuu yleiseurooppalaiseen vertailujärjestelmään. Suomalainen valmentaja- ja ohjaajakoulutus jakautuu tällä hetkellä lajiliittojohtoiseen (tasot 1, 2 ja 3), ammatilliseen (taso 4) ja korkeakoulussa tapahtuvaan koulutukseen (taso 5). Myös ringetessä noudatetaan tätä järjestelmää.

Ringeten valmentajakoulutuksen kuvaus

Koulutusten sisältö noudattelee taas vahvasti Ringettepelaajan polkua , Tutustu!

I - tason valmentajakoulutus

I-tason valmentajakoulutuksen tavoite on lasten ja nuorten valmentajien osaamisen lisääminen. I-tason suoritettuaan valmentaja hallitsee ja osaa opettaa ringeten perusasiat ja -tekniikat. Hän hallitsee yksittäisen harjoituskokonaisuuden sekä n. 4 viikon harjoittelujakson suunnittelun, toteutuksen ja seurannan. Koulutuksessa käsitellään yksittäisen harjoituksen sekä harjoitusjakson arkipäivän ongelmia.

Valmentajakoulutukseen kuuluu kolme lähijaksoa ja ne sisältävät yhteensä 40 tuntia lähiopetusta sekä 40 tuntia itseopiskelua.

Syksyn 2017 koulutus on nyt käynnissä.

 

II - tason valmentajakoulutus

Ringeten II - tason valmentajakoulutus järjestetään joka vuosi pääsääntöisesti Kisakallion Urheiluopistolla.

II - tason valmentajakoulutus on tarkoitettu valmentajille, joilla on I - taso suoritettuna ja muutaman vuoden kokemus käytännön valmennuksesta. Aikuisille, aktiiviuransa jo päättäneille tai oman pelaamisen ohessa valmentaville ringeten pelaajille, joilla ei ole I-tason koulutusta suoritettuna, II tason valmentajakoulutus voidaan suorittaa myös ns. Pelaajasta Valmentajaksi koulutuksena.

Koulutus antaa valmiuksia toimia vanhempien ikäluokkien valmentajana (C-N). Koulutuksessa käsitellään yhden kokonaisen kauden suunnittelua ja läpivientiä.

Kauden 2017-2018 koulutus on nyt käynnissä.

 

 

 

III - tason valmentajakoulutus

Kolmostason valmentajakoulutus järjestetään n. neljän vuoden välein, riippuen kysynnästä ja tarpeesta. Tutkinto on tarkoitettu Naisten SM- ja Ykkössarjan valmentajille sekä maajoukkuevalmentajille.

Kauden 2016-2017 koulutus on käynnissä.

 

Pelaajan Polku valmentajaillat, valmentajaseminaarit

Tuttuja ringeten teemakoulutuksia järjestetään edelleenkin tilauksesta seurojen tarpeeseen räätälöitynä. Koulutukset ovat kestoltaan yhden illan tai päivän koulutuksia. Käytännönläheisiä koulutuksia on laidasta laitaan: aloitteleville valmentajille, täydennyskoulutusta I-tason jo suorittaneille tai vaikka täsmäkoulutusta maalivahtivalmennukseen. Esimerkkejä koulutuksista ovat Ringettekoulun ohjaajakoulutus, Mailatekniikkailta, Luisteluilta, Taktiikkailta, Oheisharjoitteluilta tai Maalivahti-ilta.

Joka vuosi eri tapahtumien ohessa järjestetään eri teemoilla valmentajaseminaareja, jossa pureudutaan päivän polttaviin kysymyksiin. Näistä tiedotetaan seurapostissa ja nettisivuilla.

 

Yleisvalmennuksen koulutukset

Liikunnan aluejärjestöt, Suomen Ringettevalmentajat ry ja Suomen Valmentajat ry sekä monet muut tahot järjestävät myös valmentajakoulutusta. Näissä, pureudutaan monipuolisesti yleisvalmennuksen moniin päivän polttaviin aiheisiin kuten fyysinen harjoittelu, taitoharjoittelu, oppiminen, urheiluvammat, ravinto, jne. jotka ovat hyvän urheiluvalmennuksen peruskiviä. Tarjolla on myös täydennyskoulutusta ja hyviä teemakoulutuksia. Suosittelemme lämpimästi ko. koulutuksia niille, jotka haluavat laajentaa osaamistaan valmentajina. 

Tutki monipuolista koulutustarjontaa

Suomen Valmentajat ry

Sport.fi

 

Lisätietoja valmennuskoulutuksista:

Valmennus- ja koulutuspäällikkö Matti Virtanen, matti.virtanen"at"skrl.fi, 040 740 5750