Urheilun pelisäännöistä sovitaan yhdessä valmentajien,
vanhempien ja lasten kesken

 


 


Pelisäännöistä yhdessä sopiminen on ringeten tapa edistää keskustelua siitä millaista on lasten ja nuorten ringette. Lasten urheilu ei ole kopio aikuisten urheilusta. Ringette on lapsille leikkiä, yhdessä oloa, kaveruutta ja kasvamista turvallisessa ympäristössä, josta aikuinen on vastuussa. Jokainen lapsi on yhtä arvokas ja jokaiselle lapselle pelaaminen on yhtä tärkeä kokemus.

Pelisäännöissä keskustellaan ja sovitaan mm. seuraavista asioista:
(ohje pelisääntökeskusteluihin) 

 

* Millaista on hyvä lasten urheilu?
* Kerrotaan seuran ja joukkueen toiminnasta.
* Mitä vanhemmilta odotetaan?
* Ringeten Reilun Pelin -periaatteet

Ringette voi lajina olla ylpeä siitä, että pelisääntökeskustelut ovat pakollisia ja että ne tehdään kauden alussa jokaisessa ringeten G-C -juniorijoukkueessa. Pelisääntökeskustelujen pitäminen ja niiden palauttaminen on ehto aluesarjaan osallistumiselle.
 
  • G-D -juniorijoukkueissa on pakollista sopia pelisäännöt erikseen lasten kesken (lasten pelisäännöt) ja aikuisten kesken (aikuisten pelisäännöt).
  • C-juniorijoukkueissa on pakollista sopia pelisäännöt nuorten kesken (nuorten pelisäännöt).
  • B-junioreissa on suositeltavaa sopia pelisäännöt nuorten kesken.
 
Pelisääntöjen palauttaminen ja ohjeita pelisääntöjen tekemiseen
Tästä linkistä löydät ohjeet pelisääntöjen palauttamiseen sekä valmista pelisääntömateriaalia ja työkaluja mm. vanhempien ennakkokysely. 
Kauden 2017-2018 pelisäännöt palautettava
1.10.2017 mennessä.
 
Jos et aikaisemmin ole ollut mukana tekemässä pelisääntöjä, niin pyydä tietoa asiasta ja ohjeita pelisääntökeskustelujen pitämiseen saa Markkasen Merjalta liiton toimistosta.