ICE CARD-KILPAILULUPA KAUDELLA 2016 - 2017 (1.7.2016 - 30.6.2017)
Rekisteriseloste

 

Ice Cardilla kontrolloidaan, että pelaajalla on kilpailuoikeus (edustusoikeus jossain seurassa) virallisissa sarjapeleissä sekä että hänet on vakuutettu mahdollisten lajin parissa sattuvien tapaturmien varalle. Lisäksi Ice Cardiin kuuluu erilaisia rekisteröidyn pelaajan etuja, mm. Ringettelehti.
Ice Card tuotoilla kustannetaan myös erilaisten materiaalien, koulutusten, tapahtumien ym. tuottaminen ja kehittäminen.

 

Ice Cardin voi lunastaa joko vakuutuksellisena tai vakuutuksettomana. Vakuutukselliset Ice Cardit sisältävät vanhaan tapaan Pohjolan tarjoaman Sporttiturvan. Vakuutuksettoman Ice Cardin ottajalla tulee olla oma, myös ringettetoiminnan kattava vakuutus. Vakuutuksetonta Ice Cardia lunastettaessa täytetään oman vakuutusyhtiön nimi ja vakuutusnumero niille varatuille paikoille.
Ice Card tulee lunastaa hyvissä ajoin ennen ensimmäistä virallista peliä. Vakuutuksellinen Ice Card astuu voimaan maksupäivänä klo 24.00 ja vakuutukseton sen jälkeen, kun rekisteröityminen näkyy Sporttirekisterissä - tai molemmat heti, jos maksusta on esittää kuitti.

 

Ice Cardin lunastaminen
Ice Card lunastetaan netin kautta (valitse lajiliitoksi Suomen Ringetteliitto). Oston jälkeen laskun voi tulostaa ulos ja maksaa sen omassa verkkopankissa tai maksuautomaatilla. Vaihtoehtoisesti laskun voi tallentaa omalle koneelle myöhempää maksua varten. Lasku tulee maksaa siinä olevalla viitenumerolla. Jos et tulosta tai tallenna laskua, niin ota viitenumero ja summa ylös ja maksa lasku tarkasti näillä tiedoilla.
 

Ice Cardin lunastamisen ja maksun voi hoitaa joko itse tai seuran yhdyshenkilö (Sporttirekisterivastaava) kaikkien seuran pelaajien kilpailuluvat keskitetysti "nippumaksuna". Tarkista aina ensin, onko seurassasi Sporttirekisterivastaavaa, joka hoitaa kilpailuluvat keskitetysti. Näin vältytään päällekkäisiltä maksuilta ja turhilta sekaannuksilta.
Maksettaessa on tärkeää käyttää lomakkeessa olevaa viitenumeroa. Näin maksu ohjautuu oikealle henkilölle. Samaa viitenumeroa saa käyttää vain yhteen maksuun. Myös nippumaksuissa hyväksytty ja tulostettu lasku tulee maksaa ehdottomasti laskussa olevalla summalla ja viitteellä - muussa tapauksessa kaikkien nippumaksulla olevien pelaajien Ice Cardit ja maksusuoritukset jäävät kohdistumatta!

 

Usein kysytyt kysymykset
Katso löytyykö FAQ -osiosta vastaus ongelmaasi. Mikäli ei, ole yhteydessä toimistoon.

 

Nippumaksumahdollisuus ja seuratietojen selailuoikeudet
Edelliskausien tapaan Sporttirekisterissä on nippumaksumahdollisuus. Tätä kautta seurojen yhdyshenkilöt voivat maksaa nipussa useamman pelaajan Ice Card-maksut. Seurojen yhdyshenkilöille jaetaan hakemuksesta käyttäjätunnuksia, joilla seurojen yhdyshenkilöt pääsevät selailemaan seuoraan Sporttirekisterissä oman seuransa Ice Card-tietoja. Näin seuran on helpompi mm. kontrolloida sitä, että joukkueessa pelaavien pelaajien kilpailuluvat ovat asianmukaisessa kunnossa ja jäsentiedot oikein. Kilpailusääntöjen mukaan seura vastaa ottelussa peluuttamiensa pelaajien edustusoikeudesta.

Liitto voi koostaa tilauksesta nippumaksun esim. seuran pelaajalistan pohjalta. Tämä on maksullinen palvelu (1,00 e / pelaaja). Tiedustelut Päivi Reiman, paivi.reiman"at"skrl.fi.
 

Tutustu kilpailusääntöihin
Ice Card -korttia ei toimiteta kaudella 2016-2017. Jos epäilet että sinulla ei ole voimassa olevaa Ice Cardia, ole ensisijaisesti yhteydessä seurasi sporttirekisterivastaavaan. Mikäli olet antanut yhteystietoihin sähköpostiosoitteen, saat sinne vahvistusviestin, kun maksusi on kohdistunut tehtyy ostoon.
Pelaajan edustusoikeuden edellytyksenä on Ice Card-maksun lisäksi mm. se, että mahdollinen pelaajasiirto on tehty asianmukaisesti. Tutustu huolella kilpailusääntöihin.

 

Erotuomarilla on joukkueen kapteenin tai toimihenkilön pyynnöstä velvollisuus tarkistaa otteluun osallistuvan pelaajan kilpailulupa sekä henkilöllisyys. Tarkastamispyyntö ja tarkastuksen tulos on aina kirjattava ottelupöytäkirjaan. Erotuomarilla on myös velvollisuus tehdä havaitsemistaan epäkohdista ja pelioikeuden puuttumisesta raportti liittoon sekä määrätä asiassa pelisääntöjen mukainen rangaistus.
 

Ice Card-hinnat
Ringette on lajin luonteen vuoksi kohtalaisen turvallinen laji. OP Vakuutuksen lääkärikumppanien kanssa on neuvoteltu hinnat tiettyjen tyyppivammojen hoidoille. Tällä saadaan osittain hidastettua ja eliminoitua hoitojen hintojen karkaamista käsistä ja sen myötä myös vakuutusmaksujen vuosittaiset korotukset pidettyä maltillisena. Jokaisen vakuutuksellisen Ice Cardin lunastaneen pelaajn tulisi siten käyttää ensisijaisesti OP Vakuutuksen sopimuslääkäriasemia.
 

Kaikissa pelaaja- ja erotuomarivakuutuksissa hoitokulujen katto on 15 000 euroa. Omavastuuosuus on 100 e (ei koske 1.7.2004 tai myöhemmin syntyneitä).
 

A Ice Card 296 e (vakuutuksen osuus 242 e), vakuutuksettomana 54 e
BC Ice Card 136 e (vakuutuksen osuus 82 e), vakuutuksettomana 54 e
D Ice Card 88 e (vakuutuksen osuus 34 e), vakuutuksettomana 54 e

DEFG Ice card 88 e (vakuutuksen osuus 34 e), vakuutuksettomana 54 e
H Ice Card 104 e (vakuutuksen osuus 50 e), vakuutuksettomana 54 e
LK1 Ice Card 25 e (vakuutuksen osuus 10 e), vakuutuksettomana 15 e
LK2 Ice Card 25 e (vakuutuksen osuus 10 e), vakuutuksettomana 15 e
Erotuomari Ice Card 61 e (vakuutuksen osuus 25 e), vakuutuksettomana 36 e
Turnaus Ice Card 44 e/vko (vakuutuksen osuus 20 e/vko), vakuutuksettomana 24 e/vko
TO Ice Card 45 e (sisältää Pohjolan TuplaTurva vakuutuksen)

 

Vakuutuksellisten Ice Cardien (pl. Turnaus) tuoteseloste
Vakuutuksellisen Turnaus Ice Cardin tuoteseloste
Vakuutuksettomien Ice Cardien tuoteseloste

 

Urheilun Tuplaturvavakuutus (Vak.nro 16-459-567-6)
TO Ice Card (sisältää TuplaTurvavakuutuksen) on tarkoitettu erilaisille toimitsijoille esim. joukkueenjohtajille, valmentajille ja huoltajille, jotka eivät saa palkkaa toiminnastaan. Mikä ko. henkilö kuitenkin pelaa jossain joukkueessa, tulee hänen lunastaa sopiva pelaaja Ice Card. Pelaava toimitsija ei tarvitse kahta Ice Cardia - kaikilla pelaaja Ice Cardeilla voi toimia myös toimitsijana.

TO Ice Card ostetaan vakuutuksellisen Ice Cardin oston kautta.

 

Lääkärikumppanit ja Oma Sairaala
Tulevalla kaudella jatketaan eri joukkueiden ja seurojen pelaajien hoitomaksujen valvomista. Vakuutusyhtiön kanssa urheilijat ohjataan käyttämään OP Vakuutuksen lääkärikumppaneita, joiden hoitohinnat ovat ennalta sovitut. Käyttäessään lääkärikumppania, voi OP Vakuutus antaa suurempien vammojen hoitoon maksusitoumuksen, jolloin urheilijan ei tarvitse käyttää omaa rahaa hoitoon kuin omavastuun verran. Ice Card hinnat kaudelle 2016 - 2017 ja korvausmäärät löytyvät alla olevasta taulukosta.

Pääkaupunkiseudulla ja Tampereella suositellaan käytettäväksi OP Vakuutuksen Oma sairaalaa.

 

Vakuutuksesta vapautuminen
Vakuutukselliseen Ice Cardiin liittyy urheiluvakuutus. Liitto tarjoaa Ice Cardin ohessa OP Vakuutuksen kanssa neuvoteltua urheiluvakuutusta, Sporttiturvaa (vakuutusnumero 06-21920). Pelaaja voi vakuuttaa itsensä myös jossain toisessa yhtiössä tai hänellä tulee olla vastaava vapaa-ajanvakuutus, joka korvaa ringeten kilpailutoiminnassa sattuneet vahingot. Vakuutuksettoman Ice Cardin lunastavan henkilön tulee ilmoittaa liittoon oman vakuutusyhtiön nimi ja vakuutusnumero voimassa olevasta vakuutuksesta. Lisäksi vakuutuksettoman Ice Cardin lunastanut vastaa itse siitä, että vakuutus on voimassa katkeamatta koko kilpailukauden. Käytännössä tämä tapahtuu niin, että vakuutuksettoman Ice Cardin ottaja täyttää nämä tiedot sähköiseen lomakkeeseen Ice Cardia lunastaessaan - ohjelma ei anna lunastaa vakuutuksetonta Ice Cardia ilman näitä tietoja.

 

HUOM!
Sporttirekisterissä on mahdollista korottaa Ice Cardia kesken kauden. Korotus onnistuu kirjautumalla Ice Cardin verkko-ostoon pelaajan / toimihenkilön sporttiid:llä ja järjestelmästä saadulla salasanalla (vaatii, että ensimmäisen Ice Cardin oston yhteydessä on annettu toimiva sähköpostiosoite). Maksukuitti tulee säilyttää alkuperäisen Ice Card-maksukuitin kanssa loppukauden ajan todisteena korotetusta Ice Cardista.
  

Kilpailulupaa lunastettaessa tulee huolehtia, että pelaajalla on koko pelikaudelle riittävä Ice Card ja maksettaessa viitenumero ja summa ovat oikein!
 

Lisätietoja ja toimintaohjeita Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliitto ry / Päivi Reiman, paivi.reiman"at"skrl.fi.

 

Vahingon sattuessa toimi näin

 

  1. Kaikki hoitolaitosyhteistyökumppanimme löydät osoitteesta https://www.pohjola.fi/pohjola/henkiloasiakkaat/vahingot/kumppanuusverkostot/hoitolaitokset-ja-yhteystiedot-paikkakunnittain?cid=331623660&srcpl=3
  2. Täytä Urheiluvahinkoilmoitus puhelimitse numerossa 0303 0303 (arkisin klo 8 - 18) tai verkossa osoitteessa https://www.pohjola.fi/pohjola/yritys--ja-yhteisoasiakkaat/vahingot/henkilovahingot/tapaturma-urheilussa-ja-siihen-liittyva-harjoittelussa?cid=331627231&srcpl=3
  3. Korvauksenhakija maksaa hoitokulut ensin itse ja hakee Kelasta sairausvakuutuslain mukaiset korvaukset. Kelasta on haettava korvaukset 6 kuukauden kuluessa siitä, kun kulut on maksettu. Useimmat hoitolaitokset hoitavat sairausvakuutuksen osuuden Kelasta puolestasi. Tällöin korvaushakemuksen liitteeksi riittävät kopiot alkuperäisista kuiteista. Ota mukaan Kelakortti. 
    Saatuasi Kelasta korvauksen, toimita Kelan antama alkuperäinen korvauslaskelma sekä kopiot Kelaan toimitetuista kuiteista. Liitä mukaan alkuperäiset kuitit kuluista, joista Kela ei maksa korvausta sekä lääkkeiden alkuperäiset maksukuitit, reseptit tai niiden kopiot.

 Ice Cardia EI saa maksaa ilman yksilöllistä viitenumeroa!